DULCEAȚĂ DE PIERSICI | Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit DULCEAȚĂ DE PIERSICI. Mama mereu taie piersicii în felii mari dar voi dacă doriți le puteți tăia și în felii mai mici. Este o rețetă simplă și arătoasă. Puteți servi dulceața cu orice doriți, eu de obicei o servesc cu terci, pe pâine cu unt, în tarte și multe altele. Sper să vă placă rețeta de astăzi și vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 2,5 kg. – piersici (bine copți)
  • 1,6 kg – zahăr
  • Sucul de la o lămâie

Mod de preparare:

  1. Taie piersicii în jumătate, decojește-i de coajă, scoate-le sâmburii și mai taie-i odată în jumătate.
  2. Pune ½ din cantitatea de zahăr într-un ceaun, apoi adaugă deasupa ½ din cantitatea de piersici tăiați, după care pune cantitatea rămasă de zahăr și piersici. La capăt toarnă sucul de la o lămâie.
  3. Lasă totul să stea circa 20-30 de minute, în acest timp fructele vor elibera propriul suc.
  4. După care pune ceaunul la foc mediu și din moment ce începe a fierbe o să apară spumă pe care trebuie să o strângi în întregime. Dă focul la minim și fierbe dulceața circa o oră și 30 de minute sau până siropul devine mai dens. Amestecă din când în când atent în ceaun ca să nu zdrobește piersicii.
  5. Când dulceața este gata, porționeaz-o în borcane, acoperăle cu capac și lasă-le să se răcească la temperatura camerei.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*