DULCEAȚĂ DE PEPENE GALBEN, LĂMÂIE ȘI SCORȚIȘOARĂ I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit DULCEAȚĂ DE PEPENE GALBEN, LĂMÂIE ȘI SCORȚIȘOARĂ. Este ceva senzațional, nu vă pot reda cât este de delicioasă și se pregătește ușor. Dulceața o puteți servi în terciuri, cu oladi, clătite, poate fi adaugată în tarte sau chiar torturi. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai delicioasă în continuare și poftă bună!

Ingrediente:

  • 1 pepene galben de 3 kg.
  • 700-800 gr. – zahăr (în dependeță cât e de dulce pepenele)
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

  1. Taie pepenele galben în două, curăță-l de sâmburi, taie jumătățile felii, curăță-le de coajă și taie feliile bucăți. Taie lămâia în patru apoi felii.
  2. Pune bucățile de pepene galben într-o cratiță, adaugă lămâia, zahărul și batonul de scorțișoară. Amestecă și du dulceața până la punctul de fierbere. Scoate spuma din dulceață și fierbe-o 10 minute. Apoi stinge focul și lasă dulceața să se răcească 5 ore. După 5 ore aprinde iar focul și fierbe dulceața 10 minute, stinge focul și lasă iarăși să stea 5 ore.
  3. Înainte să fierbi a treia oară dulceața trebuie să sterilizezi borcanele și capacele. Aranjează borcanele bine spălate și umede înpreună cu capacele pe o tavă. Odată ce le pui la cuptor pornește-l la 150 de grade C și lasă-le să stea 15 minute. Deschide ușa cuptorului și lasă-le să se răcească în voie.
  4. Aprinde focul și fierbe dulceața ultima dată încă 10 minute. Toarn-o în borcane acoperă-le cu capac și lasă dulceața să se răcească la temperatura camerei. Servește cu plăcere. Poftă Bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*