DUBLU ȘOLD CU UMPLUTURĂ DE BRÂNZĂ ȘI ARDEI

Această rețetă este una personalizată. Am inventat-o mergând printr-un market alimentar. M-a uimit gustul cărnii în combinație cu brânza și ardeii copți, nemaivorbind de busuioc. Carnea este incredibil de gustoasă, moale și suculentă. Merită de încercat.

Ingrediente:

  • 6 șolduri de găină (dezosate)
  • 2 ardei copți (decojiți și tăiați cubulețe)
  • 100 gr. – brânză moale de vaci
  • 2 linguri – brânză de oi sărată (rasă)
  • 2 linguri – busuioc proaspăt (mărunțit)
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Busuioc

Mod de preparare:

  1. Ia un șold dezosat, acoperă-l cu o folie alimentară pe partea fără piele și bate-l până se subțiază puțin. Apoi fă același lucru cu celelalte bucăți.
  2. Pune într-un bol brânza de vaci și de oi împreună cu ardeii tăiați cubulețe, busuioc și condimentează cu sare (nu uita că brânza de oi e sărată) și piper. Amestecă până se încorporează toate ingredientele și se primeste o masă cremoasă.
  3. Condimentează fiecare bucată de șold cu sare și piper. Pe 3 din 6 șolduri întinde câte 1/3 din compoziția de brânză și ardei lăsând puțin loc pe margini.
  4. Cu cele 3 șolduri rămase acoperă-le pe cele umplute anterior. După care leagă fiecare „dublu șold” din loc în loc cu o ață alimentară sau poți folosi și câteva scobitori.
  5. Încinge cuptorul la 180 de grade C.
  6. Pune tigaia la foc mediu cu 2 linguri de ulei și prăjește „dublu șoldurile” pe fiecare parte circa 4-5 minute sau până ce obții o culoare auriu-cafenie.
  7. Ia-le de pe foc și așează-le împreună cu uleiul rămas în tigaie pe o tavă de copt. Pune-le la cuptor pentru 20-25 de minute (în dependență de mărimea șoldului).
  8. Scoate-le din cuptor și șervește-le cu o simplă salată de roșii și busuioc sau cu orice altă garnitură dorești. Poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*