COLȚUNAȘI CU VIȘINE | Rețetă+Video

Bună ziua dragi pofticioși. Suntem în sezonul vișinelor și am decis să mă împart cu rețeta mea de COLȚUNAȘI CU VIȘINE. Se pregătesc rapid și pot deveni desertul vostru preferat. Sosul din unt e perfect pentru acești colțunași, e fin, aromat și foarte delicios. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 430 gr. – făină albă
  • 100 ml. – apă plată
  • 2 linguri – ulei
  • 2 ouă
  • ½ linguriță – sare

Pentru umplutură:

  • 600 gr. – vișine proaspete
  • 4 linguri – zahăr
  • 1 lingură – amidon de porumb sau făină

Pentru sos:

  • 70 gr. – unt
  • 3-4 linguri – zahăr

https://youtu.be/UxwOjcFOsDA

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate scoate sâmburii din vișinele deja spălate. Pune vișinele într-o sită pentru a se scurge surplusul de suc în timp ce te ocupi de aluat.
  2. Pune făina într-un bol, adaugă deasupra: sare, ouă, apă plată, ulei și cu ajutorul unei furculițe începe să mixezi. Când aluatul începe cât de cât să se omogenizeze lasă furculița deoparte și răstoarnă aluatul pe masă, după care frământă-l circa 8-10 minute. La capăt formează 2 bile și învelește-le în folie alimentară, lasă aluatul să se odihnească pe masă circa 10 minute.
  3. Întinde prima bilă într-o foaie rotundă de circa 3 mm. grosime.
  4. Cu ajutorul unui cuțit taie pătrate din aluat de 5-6 cm.
  5. Pune foarte puțin amidon sau făină în mijlocul unui pătrățel, aceasta va ajuta să se îngroașe sucul vișinelor. Apoi adaugă câteva vișine, iar deasupra pune 1/6 de linguriță de zahăr.
  6. Lipește cu degetele două colțuri opuse în așa fel încât să primești un triunghi. De asemenea presează dealungul marginilor pentru a le lipi bine, ceea ce va ajuta colțunașii să nu se deschidă în timpul fierberii.
  7. Cât modelezi colțunașii pune un castron mare cu apă la fiert.
  8. Când apa începe să clocotească, pune în ea circa 1/3 din cantitatea de colțunași făcuți. Nu trebuie să îi pui pe toți deodată pentru ca să nu îi răsfierbi, mai bine gătește-i în 2-3 ture. Amestecă-i atent cu o lingură pentru ca să nu se lipească unul de celălalt. Lasă-i la fiert circa 3-4 minute sau până ce toți colțunașii se vor ridica la suprafață.
  9. Între timp pune untul și zahărul într-un bol încăpător, când colțunașii au fiert, scoate-i din apă cu o sită și pune-i în bol peste unt și zahăr. Căldura colțunașilor va topi ingredientele și vei primi un sos delicios. Scutură bolul până se vor acoperi toți colțunașii cu sos și servește-i imediat. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*