CLĂTITE CROCANTE DE CARTOFI I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit CLĂTITE CROCANTE DIN CARTOFI care sunt foarte delicioase și aromate. Se pregătesc ușor, nu aveți nevoie de ingrediente sofisticate și la capăt aveți un rezultat gustos. Clătitele le puteți servi cu smântână, sosuri de diferite tipuri, somon afumat sau chiar și alături de o bucată de carne. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 1 kg. – cartofi albi
  • 1 ceapă – medie
  • 3 linguri – făină albă
  • 3 ouă
  • 1 linguriță – sare (sau după gust)
  • Piper negru
  • ½ linguriță – fulgi de ardei chili
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

  1. Treci prin răzătoare mare fiecare cartof curățat de coajă și pune-i în apă rece.
  2. La capăt răzuiește ceapa direct în apă. Lasă totul să stea circa 20-30 de minute.
  3. Apoi scurge cartofii de apă, stoarce-i bine în mâini după care usucă-i cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Aceste etape vor ajuta să iasă clătitele crocante.
  4. După care sparge ouăle într-un bol, adaugă făină, sare, piper negru, fulgi de ardei chili și mixează totul împreună până nu vei mai avea cocoloașe. Adaugă cartofii răzuiți și amestecă până se încorporează toate ingredientele.
  5. Încinge o tigaie la foc mic spre mediu, toarnă în ea ulei apoi ia o lingură de cartofi și dă-i o formă rotundă și subțire de dimensiunea dorită. Prăjește clătitele circa 5-6 minute pe o parte și 4-5 minute pe cealaltă parte sau în dependență de mărimea și grosimea clătitelor.
  6. Pe parcurs se va lăsa lichid în bolul cu cartofi, scurge excesul de lichid și continuă să prăjești clătitele. La capăt trebuie să-ți iasă clătite crocante pe exterior și moi în interior.
  7. Servește clătitele cu smântână, adjică, diferite tipuri de sosuri, carne, pește sau cu orice dorești. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*