CLĂTITĂ GERMANĂ (GERMAN PANCAKE)

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit CLĂTITĂ GERMANĂ de care am fost încântată la prima vedere. Aceasta se diferențiază de toate clătitele pregătite până acum și să vă spun ferm că se pregătește cu mult mai ușor decât celelalte. La sigur o să vă surprindeți plăcut oamenii apropiați cu această clătită Germană. Sper să vă placă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 3 ouă (la temperatura camerei)
  • 150 ml. – lapte (la temperatura camerei)
  • 75 gr. – făină
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 30 gr. – ulei de cocos sau unt

Pentru servit:

  • Afine, goji, banană, miere

Mod de preparare:

  1. Sparge ouăle într-un bol, adaugă esența de vanilie, făina și mixează până nu vei mai avea cocoloașe.
  2. Apoi toarnă laptele și încorporează-l.
  3. Încinge bine o tigaie ce poate fi pusă și la cuptor. Pune în ea ulei de cocos sau unt. Când acesta s-a topit adaugă aluatul și stinge focul.
  4. Pune tigaia la cuptorul preîncălzit la 220 de grade C pentru 15-17 minute sau până cresc marginile și se rumenește frumos.
  5. Servește clătita cu miere, gem, sos de ciocolată, pomușoare, fructe sau cu orice dorești. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*