CHEC DE PORTOCALE GLAZURAT CU CIOCOLATĂ

Bună ziua la toți. Astăzi am pregătit chec de portocale glazurat cu ciocolată. M-am îndrăgostit de acest chec de la prima gustare. Este atât de fin și puhav, ciocolata îl completează perfect. Dar ce miros de portocală se simte în toată casa … mmm, extraordinar. Cel mai important este că nu îți ia mult timp să îl prepari. Sper că v-am cucerit și veți pregăti acest chec delicios. Vă doresc o zi cât mai frumoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • 300 gr. – făină albă
  • 200 gr. – zahăr
  • 3 ouă de găină
  • ½ păstaie de vanilie sau 1 linguriță esență de vanilie
  • 80 gr. – unt și încă puțin pentru uns tava
  • 3 linguri – smântână
  • 1 portocală (de circa 250 gr.)
  • 1 pachețel – praf de copt (10 gr.)

Pentru glazura de ciocolată:

  • 90 gr. – ciocolată cu lapte (sau neagră)
  • Suc de la ¼ portocală
  • 20 gr. – unt

 

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 150 de grade C.
  2. Amestecă bine zahărul, vanilia și ouăle într-un bol circa 3-4 minute, până ce mixtura devine spumoasă și pufoasă după care adaugă coaja rasă de la portocală și smântâna. Mai mixează puțin.
  3. În timp ce mixezi adaugă untul și sucul de la o portocală.
  4. E timpul pentru ingredientele solide: cerne deasupra mixturei lichide făina și praful de copt. După care amestecă tot până se încorporează bine toate ingredientele.
  5. Unge cu unt o tavă rotundă de copt. După care toarnă mixtura în ea.
  6. Coace checul circa 45 de minute în cuptorul încălzit mai devreme.
  7. După ce checul s-a copt, scoate-l din cuptor și lasă-l să stea circa 10 minute. Scoate checul din formă și pune-l pe un platou.
  8. Pentru glazura de ciocolată: Pune la fiert apă într-o cratiță mică. Când apa începe să fiarbă, pune deasupra cratiței un bol. În bol pune ciocolata mărunțită, untul și sucul de portocale. Lasă să se topească tot circa 1 minută, după care amestecă cu telul până se topește definitiv ciocolata, iar glazura devine fină și puțin lichidă.
  9. Toarnă glazura de ciocolată pe toată suprafața checului. Lasă-l să se răcească și poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*