CEL MAI PUFOS CHEC CU NUCI | Rețetă + Video

Bună ziua dragi prieteni. Am văzut că vouă vă plac checurile la fel de mult ca și mie și sunt foarte întrebate. Așa că astăzi vreau să mă împart cu încă o rețetă delicioasă de CHEC CU NUCI, este cel mai pufos și moale chec pe care l-am mâncat vreodată. Desigur că nu îl putem pregăti des, deoarece conține mult unt și zahăr, dar vă asigur că atunci când îl veți pregăti îl veți savura cu maaare plăcere. Acest chec are un gust plăcut de caramelă și este puțin crocant datorită nucilor. Sunt extrem de bucuroasă că am posibilitatea să mă împart cu voi cu asemenea rețete și sper să vă placă și să pregătiți acest chec cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

img_1619site

Ingrediente:

Pentru firimituri:

  • 150 gr. – nuci
  • 80 gr. – zahăr brun
  • 70 gr. – zahăr
  • 70 gr. – unt (la temperatura camerei)
  • 1 linguriță – scorțișoară
  • Un praf de sare

Pentru chec:

  • 150 gr. – zahăr
  • 270 gr. – făină
  • 200 ml. – smântână (20 %)
  • 100 gr. – unt (la temperatura camerei)
  • 3 ouă
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 linguriță – praf de copt
  • 1 linguriță – bicarbonat de sodiu

 

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 60 minute

Timp total: 65 minute

Număr de porții: 8

img_1651site

Mod de preparare:

  1. Mărunțește nucile cu ajutorul unui cuțit.
  2. Pune untul, zahărul, scorțișoara și praful de sare într-un bol amestecă totul cu ajutorul unei linguri de lemn până ce toate ingredientele se vor încorpora.
  3. În această compoziție adaugă nucile și amestecă până când fiecare bucățică se va acoperi cu unt și zahăr. Pune într-o parte bolul până te ocupi de aluat.
  4. Ia un alt bol și pune în el untul și zahărul, amestecă bine până primești o pastă cremoasă. Sparge treptat câte un ou, amestecând cu telul de fiecare dată.
  5. Ulterior adaugă smântâna, esența de vanilie și mai amestecă puțin.
  6. Ocupă-te de ingredientele solide: într-un bol amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
  7. Adaugă ingredientele solide peste cele lichide. Amestecă cu telul până aluatul este fin și fără cocoloașe (nu este necesar să amestecați mai mult decât trebuie, deoarece checul nu va fi atât de pufos).
  8. Tapetează fundul unei forme rotunde detașabile (de 22 cm.) cu foaie de copt. Unge marginile formei cu unt.
  9. Toarnă în formă ½ din cantitatea de aluat și întinde-l pe toată suprafața. După care împrăștie peste tot cu ½ din cantitatea de firimituri cu nuci. Peste aceste firimituri toarnă toată cantitatea de aluat rămasă și întinde-l cu răbdare, să nu iasă firimiturile la suprafață (ei hai că câteva se poate :D).
  10. La final, presară deasupra cantitatea rămasă de firimituri și presează-le puțin cu ajutorul palmelor.
  11. Coace checul la cuptorul preîncălzit la 170 de grade C pentru 60 de minute fără să deschizi ușa cuptorului (în caz că folosești o formă dreptunghiulară și nu rotundă, este posibil checul să aibă nevoie de mai puțin timp de coacere aproximativ de 35-45 de minute, dar pentru a controla dacă este gata, folosește un băț de chibrit sau unul special – dacă iese curat atunci checul este gata, și ÎNCĂ CEVA nu uita că în interior avem unt și zahăr în caz că chibritul iese uleios sau cu câteva firimituri de zahăr nu înseamnă că nu este gata, dacă chibritul iese cleios atunci checul mai are nevoie să se coacă).
  12. Scoate checul din cuptor, lasă-l să se răcească circa 5 minute, după care scoate-i forma și lasă-l să se răcească complet, nu uita să îi dizlipești foaia de copt. Servește checul cu plăcere și poftă bună.

img_1667site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

5 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*