BRIOȘE ENGLEZEȘTI (ENGLISH MUFFINS)

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit BRIOȘE ENGLEZEȘTI (ENGLISH MUFFINS). Sunt foooooooarte puhave, moi și delicioase. De obicei aceste brioșe se găsesc în Marea Britanie (de unde și provin), Australia, Canada ș.a. Acestea se servesc la micul dejun cu unt și gem, de asemenea puteți să faceți și sandwich-uri cu carne, bacon, ouă (prăjite, fierte, omletă) ș.a. Sper să vă placă această rețetă și vă asigur că nu aveți multă treaba la ea, cea mai grea parte este așteptarea. Eu vă doresc o zi cât mai delicioasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 200 ml. – lapte

  • 50 gr. – unt topit

  • 1 ou

  • 7 gr. – drojdie uscată + 1 linguriță – zahăr

  • 500 gr. – făină

  • 1/2 linguriță – bicarbonat de sodiu

  • 1 lingură – zahăr

  • 1 linguriță – sare

  • 2 linguri – mălai mărunt

Mod de preparare:

  1. Adaugă în laptele călduț zahărul și drojdia uscată, amestecă și lasă câteva minute să se umfle.
  2. Sparge un ou în lapte, toarnă untul topit și mixează.
  3. Pune făina într-un bol încăpător, adaugă zahărul, bicarbonatul de sodiu, sare, amestecă și toarnă mixtura lichidă.
  4. Amestecă cu o lingură sau cu o furculiță până când aluatul începe cât de cât să se omogenizeze, răstoarnă-l pe masă și frământă-l circa 5 minute (aluatul va fi puțin cam lipicios și moale, dar cu puțină răbdare se va dezlipi de masa de lucru, în caz că nu se dezlipește, pudrează-ți mâinile cu făină, asta te va ajuta să lucrezi mai ușor cu el).
  5. Transferă aluatul într-un bol uns cu ulei, unge-l și pe el deasupra. Acoperă bolul cu prosop și lasă aluatul să crească aproximativ 2 ore sau până se dublează în volum.
  6. Pudrează masa de lucru cu făină, răstoarnă aluatul, pudrează-l și pe el cu făină și întinde-l într-un cerc până va obține grosimea de circa 1-1,5 cm. Cu ajutorul unei forme, borcan sau pahar cu diametrul de 7-8 cm. decupează cerculețe. Trebuie să îți iasă 12-14 cercuri. Modelează aluatul rămas și la fel formează chifle. Presară tava de copt cu mălai și aranjează pe ea cerculețele de aluat. Presară-le și pe ele cu mălai, acoperă-le cu un prosop și lasă-le să crească aproximativ o oră sau până se dublează în volum.
  7. Încinge o tigaie la foc mic. Ridică ușor fiecare cerculeț cu o spatulă, pune-le pe tigaie și rumenește-le pe fiecare parte circa 1-2 minute, trebuie să obții o culoare auriu-cafenie.
  8. Pune-le înapoi pe tava de copt și coace-le la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C 10 minute. În acest timp marginile oricum o să rămână puțin albe.
  9. Scoate-le din cuptor, lasă-le să se răcească puțin și servește-le cu plăcere. Poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

5 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*