BISCUIȚI ZĂHĂROȘI CU LĂMÂIE

Pentru a vă îndulci puțin, vă propun o rețetă ușoară și încântătoare de BISCUIȚI ZĂHĂROȘI CU LĂMÂIE.

Ingrediente:

  • 1, 1/2 cană – făină
  • 1 praf de sare
  • ½ linguriță – praf de copt
  • ¾ cană – unt de temperatura camerei
  • 1 cană – zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță – vanilie
  • Coajă de la o lămâie

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 190 de grade C.
  2. Bate bine untul și zahărul într-un bol, apoi adaugă ouăle, vanilia și coaja de la lămâie, continuând să amesteci încă un minut.
  3. Adaugă făina, sarea, praful de copt și mixează bine până se încorporează toate ingredientele.
  4. Ia mici cantități de aluat cu două linguri și încearcă să faci bile rotunde medii la o distanță de 3-4 cm. pe tava de copt pregătită.
  5. Coace biscuiții circa 10-12 minute sau până ce au căpătat o culoare auriu-cafenie la margini. Lasă-i să se racească complet și poftă bună.

Trebuie să știi:

  • Biscuiții trebuie să fie crocanți la suprafață și moi în interior.

Sugestii:

  • În loc de două linguri poți folosi o lingură specială de înghețată.
  • În loc de două linguri poți încerca cu mâinile umede să iei cantități medii de aluat și să le faci în formă de biluțe, după care să le pui pe tava de copt. Mâinile trebuie să fie umede deoarece e mai ușor să lucrezi cu aluatul.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*