BISCUIȚI ÎMPĂTURIȚI DIN BRÂNZĂ DE VACI I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit biscuiții mei preferați din brânză de vaci. Mulți îi numesc diferit cum ar fi: scoici, lăbuțe de gâscă, batistuțe ș.a. Sunt atât de gustoși și aromați, fini, crocanți la exterior și moi în interior. Vă asigur că nu sunt greu de preparat, plus la aceasta cu forma lor îi veți surprinde pe cei din jur. Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • 200 g – brânză de vaci proaspătă (scursă bine de zer)
  • 200 g – unt (la temperatura camerei)
  • 300 g – făină albă
  • 4 linguri – zahăr
  • 1 linguriță – praf de copt
  • 1 linguriță – extract de vanilie

Pentru zahărul aromat:

  • 4 linguri – zahăr
  • 1 linguriță rasă – scorțișoară pudră

Dificultate: Medie

Timp de așteptare: 2 ore

Timp de pregătire: 25 minute

Timp de gătire: 18-20 minute

Timp total: 2 ore și 45 minute

Cantitatea: 3640 de biscuiți

Mod de preparare:

  1. Pune zahărul și untul într-un bol. Cu ajutorul unei linguri de lemn, tel sau mixer amestecă aceste 2 ingrediente până când untul se va încorpora și va ieși o compoziție cremoasă.
  2. Adaugă în compoziție brânza și amestecă bine până se va încorpora. După care adaugă vanilia.
  3. Cerne deasupra făina cu praful de copt. Începe să amesteci cu o lingură, când aluatul începe să se lege, răstoarnă-l pe masă și frământă-l câteva secunde. Taie aluatul în 2, formează-l în bile, îmbracă-le în folie alimentară și dă-le la frigider pentru 2 ore (sau în congelator pentru 30 de minute).
  4. Între timp amestecă scorțișoara și zahărul pe o farfurie plată.
  5. Scoate o bilă de aluat din frigider. Pudrează masa de lucru cu puțină făină și începe să întinzi aluatul (să aibă grosimea de circa 2 mm.). Cu ajutorul unui pahar sau unei forme de 6-7 cm. decupează cerculețe. Dintr-o jumătate din cantitatea de aluat trebuie să iasă circa 20 de cercuri.
  6. Ia un cerc și înmoaie-l pe o parte și pe alta în zahărul aromat (de aluat trebuie să se lipească zahărul și scorțișoara), împăturește cercul în 2 și împăturește-l din nou în 2. După care pune-l pe tava de copt tapetată cu foaie de copt și unsă cu unt. Fă același lucru cu tot aluatul.
  7. Coace biscuiții în cuptorul preîncălzit la 190 de grade C 15-20 de minute sau până o să obțină o culoare auriu-cafenie. Scoate biscuiții din cuptor, lasă-i să se răcească complet după care serveștei cu plăcere. Poftă bună.

Sugestii:

  • Dacă cuptorul e mai puternic biscuiții poate să se coacă mai rapid, trebuie să ai grijă să nu se ardă. Zahărul care înconjoară biscuitele se caramelizează rapid.

anigif

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

5 Comments

  1. Pingback: REȚETE DE PAȘTI I Valerie's Food - Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*