BISCUIȚI GERMANI UMPLUȚI CU GEM (LINZER) I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit BISCUIȚI GERMANI UMPLUȚI CU GEM numiți Linzer. Au ieșit niște biscuiți extraordinar de gustoși, sfărâmicioși și perfect de dulci. Sper să încercați această rețetă pentru că la sigur o să vă placă. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă

Ingrediente:

  • 320 gr. – făină
  • 200 gr. – unt la temperatura camerei
  • 100 gr. – migdale
  • 100 gr. – zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • Coaja de la o portocală
  • 1 praf de sare
  • ½ linguriță – praf de copt
  • Gem de căpșuni (sau de oricare doriți)

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate pune migdalele în bolul unui robot de bucătărie și mărunțește-le bine.
  2. Apoi pune într-un bol încăpător: făina, praful de copt, sarea și midgalele mărunțite mai devreme. Amestecă totul împreună după care ia un alt bol.
  3. Pune în el untul, zahărul, esența de vanilie și mixează totul împreună până primești o compoziție cremoasă.
  4. Adaugă oul și răzuiește coaja de portocală. Mai mixează puțin și adaugă treptat compoziția solidă. Când nu mai poți mixa cu mixerul sau cu telul, amestecă cu spatula de silicon.
  5. Răstoarnă aluatul pe masă și frământă-l un pic, după care împarte-l în două. Fă din fiecare bucată câte o bilă, aplatizează-le puțin și învelește-le în folie alimentară. Pune-le la frigider pentru 30-40 de minute.
  6. Pudrează masa de lucru cu făină, ia o bilă și întinde-o atent până va avea grosimea de 4-5 mm. Apoi decupează biscuiți în formă de floricică sau de orice formă dorești. Transferă-i atent cu un cuțit de patiserie pe tava de copt. Apoi remodelează aluatul, întinde-l și mai taie biscuiți din el, nu trebuie să arunci nimic.
  7. Ia a doua bilă, la fel întinde-o, decupează floricele și în mijlocul floricelelor decupează inimioare mici sau orice dorești. Scoate inimioarele din interior și transferă floricelele pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt.
  8. Coace biscuiții la 180 de grade C circa 8-10 minute sau până se rumenesc foarte puțin deasupra.
  9. Scoate ambele tave din cuptor, lasă biscuiții să se răcească complet și presară ambundent cu zahăr pudră biscuiții cu inimioare decupate. Apoi ia un biscuite întreg unge-l în mijloc cu gem de căpșuni sau zmeură și acoperă-l cu biscuitele pudrat. La fel procedează cu toți biscuiții. Servește-i cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*