BĂTUTE DE PUI CU ROȘII ȘI CAȘCAVAL I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit BĂTUTE DE PUI CU ROȘII ȘI CAȘCAVAL. Carnea a ieșit suculentă și moale. Sunt perfecte pentru prânz, cină sau chiar masa de sărbătoare. Le puteți servi cu orice doriți și la sigur o să vă placă. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 2 piepturi de pui (a câte 400-500 gr fiecare)
  • 2 roșii mari sau 3 roșii mici
  • 200 gr. – cașcaval
  • 4-5 ouă
  • 5 linguri – făină albă
  • 1 linguriță – usturoi granulat
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Taie pieptul de pui în două pe verticală, apoi jumătățile în două pe orizontală. Acoperă bucățile cu folie alimentară și bate-le puțin cu un ciocan pentru carne.
  2. Condimentează carnea pe ambele părți cu sare și piper negru.
  3. Sparge ouăle într-un bol, condimentează-le cu sare, piper negru și mixează.
  4. Apoi pune într-un bol făina, condimenteaz-o cu sare, usturoi granulat, piper negru și amestecă.
  5. Treci fiecare bucată de carne bătută, pe ambele părți prin făină, apoi prin ouă. Toarnă ulei în tigaia încinsă și prăjește-le la foc mediu pe fiecare parte 2-3 minute sau până devin aurii.
  6. Între timp taie felii subțiri cașcavalul și roșiile.
  7. Aranează bătutele pe o tavă plată de copt tapetată cu foaie de copt.
  8. Acoperă fiecare bătută de pui cu câte 2-3 felii de roșii și cu 2-3 felii de cașcaval.
  9. Coace-le la cuptorul preîncălzit la 180 de garde C 15-17 minute. Servește cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

4 Comments

Dă-i un răspuns lui Ana Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*