ALUAT FRAGED PENTRU TARTE SĂRATE I Rețetă + Video

Bună ziua dragi cititori! Astăzi vă arăt 2 moduri de a pregăti aluat fraged fărâmicios, unturos și delicios. Acest aluat îl puteți folosi pentru tarte sărate, quiche, biscuiți, plăcinte ș.a. Este o rețetă simplu de realizat ce nu necesită multă treabă. De asemenea îl puteți pregăti din timp și să îl țineți la congelator, după care în ziua în care vă trebuie, scoateți aluatul din frigider și pregătiți rapid ceva delicios. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!

Ingrediente:

  • 300 gr. – făină
  • 160 gr. – unt rece
  • 2 linguri – apă foarte rece
  • 1 linguriță rasă – sare

Mod de preparare:

  1. Pregătirea aluatului cu ajutorul blenderului: Pune în bolul unui blender: făina, untul rece, sarea și pune capacul.
  2. Mixează totul împreună până făina și untul se vor încorpora.
  3. Apoi scoate capacul și adaugă 2-3 linguri de apă rece. Pune capacul, mixează și vei vedea cum aluatul începe să se lege.
  4. După care răstoarnă aluatul pe masă și formează din el o bilă, învelește-o într-o folie alimentară și pune-o la frigider pentru circa 30 de minute (apoi să o întinzi) SAU deodată întinde aluatul (circa 0,3 cm. grosime) pe masa presărată cu făină (atenție: aluatul întins trebuie să fie mai mare decât tava de copt, iar marginile să atingă circa 4-5 cm. sau în dependență de mărimea tavei). Pune aluatul în tavă și aranjează marginile astfel încât să fie de dimensiuni egale, ca să primească o formă frumoasă. Dacă e nevoie taie excesul de aluat și pune tava la frigider pentru 30 de minute. Poți alege oricare variantă.
  5. Scoate tava din frigider și înțeapă cu o furculiță baza și marginile iar peste aluat pune o bucată de foaie de copt în așa fel încât să astupe tot aluatul. Apoi presară deasupra mazăre uscată, boabe de fasole sau orez (aceastea vor împiedica baza aluatului să crească și să nu se micșoreze marginile în timpul coacerii). Pune aluatul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru 10 minute după care scoate-l din cuptor și scoate-i foaia de copt împreună cu mazărea. Pune aluatul din nou la cuptor și mai coace-l circa 10 minute sau până devine puțin auriu. După care poți umple tarta cu orice dorești.
  6. De asemenea poți folosi modalitatea de a pregăti acest aluat cu mâinile: Încearcă să lucrezi rapid pentru ca untul să nu reușească să se topească: Pune făina, untul și sarea într-un bol încăpător. Fărâmiţează untul cu mâinile şi încorporează-l cu făina până când vei obține firimituri mici. Adaugă sare, apă rece și amestecă, după ce aluatul a început cât de cât să se lege, răstoarnă-l pe masă și foarmează o bilă. După care procedează la fel cum am explicat mai devreme.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*