TRANDAFIRI DIN MERE I Rețetă + Video

Bună ziua dragilor. Astăzi am pentru voi o rețetă specială și ușor de preparat, pentru pregătirea căreia nu veți avea nevoie de ingrediente sofisticate. Deoarece e sezonul târziu de toamnă, am hotărât să pregătesc TRANDAFIRI DIN MERE, ceea ce îți face ziua mai însorită și colorată. Credeți-mă că în primul rând veți fi uimiți de frumusețea lor și apoi de gust. Aceste prăjituri sunt delicioase, mai ales lângă o bilă de înghețată, sau alături de un sos de ciocolată sau caramelă sau chiar alături de o ceașcă cu ceai. Sper să vă atrag atenția cu această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc în continuare să aveți o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

img_0738site

Ingrediente:

  • 3 mere roșii
  • 800 gr. – aluat foitaj (fără drojdie)
  • 60 gr. – unt topit
  • 4 linguri – zahăr
  • 1 linguriță – scorțișoară
  • ½ lămâie
  • 1litru – apă plată

Pentru decor:

  • Zahăr pudră

Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 25 minute

Timp de gătire: 45 minute

Timp total: 70 minute

Cantitatea: 10

img_0754site

Mod de preparare:

  1. Toarnă apă plată într-un bol încăpător și scurge în el sucul de lămâie.
  2. Spală bine merele, taiele în jumătate, scoatele sâmburii și taiele în felii subțiri.
  3. Pune feliile tăiate deodată în apa cu lămâie (asta ajută merele să nu se oxideze).
  4. După ce ai tăiat toate merele și le-ai pus în bol, pune-le în cuptorul cu microunde pentru 4-5 minute (în dependeță de puterea microundei). După aceasta feliile de măr vor fi mai flexibile și se vor îndoia bine la asamblarea trandafirilor. Scurge feliile de apă.
  5. Amestecă zahărul cu scorțișoară într-un bol mai mic.
  6. Presară masa cu făină, pune pe ea aluatul și subțiază-l puțin cu ajutorul unui făcăleț. După care cu ajutorul unui cuțit ascuțit taie 10 fâșii de aluat de circa 30 cm. lungime și 5-6 cm lățime (dacă tai fâșiile mai lungi, riști ca trandafirii să nu se coacă în interior).
  7. Unge fiecare fâșie cu unt topit, după care presară-le cu amestecul din zahăr și scorțișoară. Aranjează pe margine feliile de măr puțin suprapuse, în așa fel încât partea rotungită și roșie să fie în afară. Acoperă merele cu jumătatea de aluat rămas din fâșie (așa cum este arătat în video). După care rulează de la un capăt până la altul fâșia cu mere, în așa fel vei obține trandafirul.
  8. Unge o tavă pentru brioșe cu unt topit, după care pune în tavă trandafirii din mere și presară-i deasupra cu amestec de zahăr și scorțișoară și coace-le la 190 de grade C pentru 40-45 de minute (dacă merele mai înainte de timp încep să se ardă la suprafață mai devreme, atunci acoperă tava cu o folie de aluminiu, și în cazul acesta o să se coacă egal).
  9. Scoate trandafirii din cuptor și ar fi mai bine să îi scoți din tavă în primele 5 minute (în așa fel eviți ca trandafrii să se lipească de tavă din cauza zahărului). Lasă trandafirii să se răcească, după care presară cu zahăr pudră și POFTĂ BUNĂ!

img_0769site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*