TERCI DE OVĂZ

Bună ziua dragi cititori. Astăzi vă arăt cum să pregătiți un terci de ovăz simplu și delicios. În familia noastră obișnuim de câteva ori pe săptămână să mâncăm la micul dejun terci de ovăz. Ovăzul are o varietate de vitamine de care are nevoie organismul nostru cum ar fi Vitamina B, E, fier, zinc și multe altele. Vă îndemn să gătiți acest terci cel puțin două dimineți în săptămână, vă veți simți mult mai energici.Vă doresc un început de săptămână cât mai gustos și poftă bună.

IMG_5256site

 

Ingrediente:

  • 2 căni – lapte de vacă (de migdale, de soia, de ovăz sau apă)
  • 1 cană – apă plată
  • 1, 1/3 cană fulgi de ovăz

Pentru decor:

  • 1 linguriță – miere
  • 1 linguriță – gem sau dulceață
  • Un praf de scorțișoară

 

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 0 minute

Timp de gătire: 15 minute

Timp total: 15 minute

Număr de porții: 4

 

anigif

Mod de preparare:

  1. Toarnă laptele și apa într-o cratiță la foc mare.
  2. Când începe a fierbe, adaugă fulgii de ovăz. Dă focul încet și lasă totul să clocotească circa 10 minute, amestecând din când în când.
  3. După ce au trecut 10 minute trebuie să obții un terci de ovăz cremos și neted. În caz că îți place puțin mai lichid mai adaugă puțin lapte sau apă și vei obține consistența care îți place.
  4. Toarnă terciul în boluri, pune deasupra miere, dulceață, scorțișoară sau orice altceva dorești cum ar fi: banană, kiwi, mure, nuci, semințe și așa mai departe. Poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*