TARTĂ MOUSSE DIN ZMEURĂ | Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit TARTĂ MOUSSE DIN ZMEURĂ. Vă asigur că este un desert senzațional cu care o să îi bucurați pe cei dragi. Maxim a spus că “O cafea și o felie de această tartă și poți să mori liniștit pentru că ai văzut tot în viața asta”. Totodată văzând cum mănâncă cu poftă familia și prietenii mi-am dat seama cât de multă fericire îmi aduce gătitul. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 500 gr. – zmeură proaspătă (sau înghețată)
  • 300 gr. – zahăr
  • 300 ml. – smântână dulce (35%)
  • 50 gr. – zahăr pudră
  • 15 gr. – gelatină
  • 160 gr. – biscuiți
  • 60 gr. – unt topit

Pentru decor:

  • Zmeură
  • Mentă

Mod de preparare:

  1. Pune zmeura într-o cratiță, toarnă deasupra zahărul și puțină esență de vanilie. Fierbe totul câteva minute la foc mic, până se dizolvă zahărul.
  2. Ia zmeura de pe foc și cu ajutorul unui blender de mână sau unul obișnuit zdrobește-o bine.
  3. Apoi strecoară zmeura printr-o sită, în așa fel încât să primești o consistență fină, fără sâmburi.
  4. Cât se răcește un pic sosul de zmeură, pune gelatină în 100 de ml. de apă rece. După care las-o să se umfle câteva minute sau procedează conform instrucției de pe ambalaj.
  5. Când sosul de zmeură este călduț, adaugă în el gelatina și amestecă bine cu ajutorul unui tel până se dizolvă complet, după care lasă compoziția să se răcească la temperatura camerei.
  6. Între timp rupe biscuiții în bolul unui blender și mărunțeștii bine. Apoi adaugă untul topit, după care mai mixează puțin, încât untul cu biscuiții să se lege și să primești o consistență de nisip umed.
  7. Răstoarnă biscuiții într-o tavă cu fund detașabil cu diametrul de 15 cm. și prezează-i bine pe toată suprafața cu ajutorul unei linguri în așa fel încât să obții un strat uniform. Pune tava la frigider.
  8. Toarnă smântâna dulce într-un bol și începe să o mixezi adăugând treptat zahăr pudră. Mixează totul bine până când smântâna devine pufoasă.
  9. Când sosul din zmeură s-a răcit complet, adaugă treptat frișca și încorporeaz-o lent.
  10. Toarnă mousse-ul în formă peste crusta de biscuiți și pune-o la frigider pentru 4-6 ore sau peste noapte.
  11. Scoate tarta din formă și decoreaz-o cu zmeură proaspătă și mentă. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

9 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*