SUPĂ CREMĂ DE MAZĂRE CU PARMEZAN ȘI CRUTOANE CU UNT | Rețetă + Video

Bună ziua dragi cititori. Pentru astăzi am o rețetă sănătoasă și nemaipomenit de gustoasă. Această supă de mazăre cremoasă este preferata mea și are o varietate mare de vitamine. Doar o ceașcă de mazăre conține 44% din necesarul zilnic de vitamina K, vitamină ce ajută la ancorarea calciului în interiorul oaselor. Mazărea are un conținut mic de grăsime și calorii dar o mulțime de proteine, fibre și substanțe hrănitoare. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât ma gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 1 litru – apă plată
  • 400 gr. – mazăre verde proaspătă (sau congelată)
  • 5 cartofi mici (circa 220 gr.)
  • 1 ceapă medie
  • 1 cățel mare de usturoi
  • 5-6 frunze de mentă
  • O mână de pătrunjel
  • 1 linguriță – sare

Pentru crutoane cu unt:

  • 3 felii – pâine albă
  • 3 felii – pâine de secară
  • 30 gr. – unt
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 1 cățel de usturoi

Pentru decor:

  • Parmezan
  • Ulei de măsline
  • Frunze de mentă

Mod de preparare:

  1. Taie ceapa cubulețe și pune-o într-o cratiță cu apă la foc mediu. Între timp taie cartofii cubulețe. Când apa începe a fierbe adaugă-i peste ceapă, împreună cu usturoiul și sarea.
  2. Când cartofii sunt aproape gătiți, adaugă mazărea împreună cu frunzele de mentă. Fierbe mazărea circa 5-7 minute sau până ce se înmoaie puțin (nu ține mazărea la foc prea mult, deoarece nu o să aibă acea culoare frumoasă de verde aprins).
  3. Pune legumele în blender împreună cu zeama fierbinte și cu pătrunjelul proaspăt, acoperă cu capacul și mixează până obții un piure fin. Gustă și vezi dacă mai ai nevoie de sare.
  4. Taie pâinea în cuburi de circa 1-2 cm. (după plac).
  5. Pune tigaia la foc mediu, adaugă în ea untul, rozmarinul și usturoiul mărunțit. Lasă untul să se topească un pic, după care adaugă pâinea tăiată cubulețe. Amestecă din când în când timp de 5 minute sau până ce pâinea obține o culoare aurie. Scoate cubulețele de pâine din tigaie.
  6. Toarnă supa în boluri și pune crutoanele cu unt deasupra, rade puțin parmezan și decorează cu câteva frunzulițe de mentă și stropește cu puțin ulei de măsline. Servește supa imediat. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

4 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*