SPAGHETTI CU CREVEȚI ȘI CALAMARI | Rețetă + Video

Bună ziua dragi cititori. Astăzi am o rețetă mai specială pentru că este pregătită de un membru al familiei noastre. Hai să vă povestesc câte ceva despre familia mea. Deci vorbind despre mine sunt un singur copil la părinți, însă tatăl meu are 5 frați și mama are 2 surori. Așa că mă pot lăuda cu zeci de verișori și câțiva nepoței. O parte din frații tatălui sunt plecați peste hotare și acum am avut ocazia să ne întâlnim măcar cu o parte. După cum spun eu tot timpul “mâncarea unește” uite că așa și a fost în cazul nostru. Această rețetă a fost realizată de către mătușa mea Rodica și ideea a dat-o unchiul meu Serghei (adică soțul eiJ). Ei au adus din Italia câteva kilograme de fructe de mare pe care în Moldova nu le găsești (mă refer la prospețime) sau chiar uneori nu avem posibilitate să le cumpărăm. Mătușa mea a pregătit o cină atât de delicioasă, încât înfulecam de la mic la mare (și acum salivez). Tanti Rodica (cum îi mai spun eu) ne-a preparat Spaghetti cu creveți și calamari. Sinceră să fiu nu este o rețetă complicată și chiar se pregătește rapid. Am avut o seară minunată alături de cei dragi, cu mâncare și vorbă bună. Rețeta am înercat să o micșorez în volum adică pentru 6-8 persoane, pentru că noi eram 16 ))))). Mai pe scurt mă bucur că datorită blogului mă pot împărți cu voi despre cât este de importantă mâncarea pregătită acasă alături de cei dragi. Sper să vă placă SPAGHETTI CU CREVEȚI ȘI CALAMARI ALLA TANTI RODICA și să le pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți o seară delicioasă alături de cei dragi. Poftă bună!

IMG_5772site

IMG_5882site

Ingrediente:

  • 1 kg. – spaghetti
  • 400 gr. – creveți regali (necurățați)
  • 400 gr. – creveți medii (curățiți)
  • 400 gr. – calamari (curățați și tăiați inelușe)
  • 400 ml. – passata sau roșii zdrobite
  • 200 ml. – apă plată
  • 50 ml. – ulei de măsline
  • 8 căței de usturoi
  • 1 ceapă (mare)
  • 1 linguriță – unt
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • 1 mână pătrunjel proaspăt

Pentru decor:

  • Pătrunjel proaspăt

Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 25 minute

Timp de gătire: 15 minute

Timp total: 40 minute

Număr de porții: 6-8

Mod de preparare:

  1. Pune apă pentru spaghetti la fiert într-o cratiță încăpătoare.
  2. Curăță creveții: îndepărtează capurile (dar nu le arunca), cozile, crustele și intestinele.
  3. Taie ceapa cubulețe.
  4. Pune o cratiță, ceaun sau o tigaie încăpătoare la foc mediu, toarnă în ea ulei de măsline.
  5. Adaugă ceapa în cratiță și călește-o câteva minute, după care adaugă roșiile zdrobite sau passata, apa plată și condimentează cu sare și mix de piper măcinat. După care adaugă capurile de creveți și lasă sosul să fiarbă la foc mic pentru 20 de minute.
  6. Pune apa pentru paste la fiert. După care pune spaghetele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  7. Între timp, adaugă creveții regali în sos și fierbe-i 2-3 minute, după care adaugă creveții medii mai fierbe 2 minute și la sfârșit adaugă calamarii și mai fierbe încă 2 minute.
  8. La sfârșit adaugă usturoiul și pătrunjelul mărunțit, stinge focul și acoperă cu capac sosul. Lasă-l să se odihnească circa 3 minute.
  9. După ce ai scurs spaghetele, adaugă în ele unt și 2 linguri de ulei de măsline. Amestecă tot până se va topi untul și servește-le cu sosul de creveți și calamari. Poftă bună!

IMG_5889site

IMG_5797site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*