SANDWICH CU PIEPT DE PUI (pentru două persoane)

Când e vorba de simplitate și timp scurt de preparare, atunci intervine „SANDWICH-UL”. Cel mai important avantaj ar fi faptul că poate fi consumat oriunde, acasă, la birou sau în stradă. Ațintiți-vă privirile la o rețetă simplă și delicioasă pentru un Sandwich cu piept de pui.

Ingrediente:

  • 200 gr. – piept de pui
  • 1 baghetă
  • 1 roșie
  • Busuioc proaspăt
  • 3 linguri – suc de portocală
  • 2 linguri – parmezan
  • 1 lingură – cașcaval topit
  • 2-3 linguri – apă
  • 2 linguri – pesto
  • 2 cepe (medii)
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Taie bagheta în două pe orizontală, iar mai apoi pe lungime și scoate-i miezul.
  2. Taie pieptul de pui felii subțiri (1-2 cm.), apoi fă același lucru cu ceapa (ca să fie asemănătoare cu mărimile feliilor de pui).
  3. Încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu și călește pieptul de pui și ceapa circa cinci minute amestecând din când în când.
  4. Peste cinci minute adaugă lingura de pesto, cașcavalul topit și parmezanul. Lasă carnea să se pătrundă încă 1-2 minute și toarnă apa, sucul de portocală, asezonează cu sare și piper după gust până ce începe să se facă o masă mai lipicioasă (cam două minute).
  5. Stinge focul.
  6. Ia bagheta și unge-o pe o parte cu lingura de pesto care a rămas.
  7. Taie roșia felii și aranjeaz-o pe bucata de baghetă, apoi aranjează carnea de pui cu ceapă și câteva frunze de busuioc.
  8. Acoperă cu cealaltă bucată de baghetă și … Poftă bună.

Sugestii:

  • La această rețetă poți folosi și carnea care ți-a rămas de la prânzul sau cina de ieri.
  • Dacă nu ești amator de ceapă, o poți înlocui cu ardei dulce.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*