SALATĂ OLIVIER I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit SALATĂ OLIVIER. Această rețetă vine din bucătăria rusească. În rețeta originală se pune parizier sau șuncă și mazăre conservată, eu am schimbat ingredietele acestea pe piept de pui fiert și porumb conservat. Îmi place mai mult cobinația acestor alimente în salata mea, plus la toate mama o pregătește așa de când sunt mică. Salata Olivier de obicei se pregătește la Revelion dar totodată și la alte sărbători, ea fiind una din felurile de mâncare festive ce le poți găsi pe masă. Sper să vă placă rețeta familiei mele de salată Olivier și vă doresc poftă bună.

 

Ingrediente

  • 800 gr. – piept de pui

  • 3-4 morcovi (350-400 gr.)

  • 3 cartofi (400-450 gr.)

  • 3 ouă

  • 200 gr. – castraveți marinați

  • 200 gr. – porumb conservat

  • 400 gr. – maioneză

  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Pune cratița cu apă la foc mare, adaugă în apă pieptul de pui, 1 linguriță de sare și lasă să ajungă la punctul de fierbere.
  2. Într-o altă cratiță cu apă adaugă morcovii, cartofii și ouăle.
  3. Când apa cu pieptul de pui a ajuns la punctul de fierbere, dă focul la minimum și lasă pieptul de pui să fiarbă 15-20 de minute în dependență de mărimea lui. Periodic deasupra se va forma spumă care trebuie să o strângi cu spumiera.
  4. În același timp o să înceapă să fiarbă legumele și ouăle, din acest moment mai fierbe ouăle 10 minute și scoate-le din cratiță. Mai fierbe legumele 15 minute sau până sunt gata.
  5. Odată ce legumele și ouăle s-au răcit, decojește-le de coajă și taie-le cubulețe mici.
  6. La fel taie cubulețe mici castraveții marinați 6și carnea răcită.
  7. Pune într-un bol încăpător carnea de pui, cartofii, morcovii, ouăle, castraveții, porumbul conservat scurs de lichid și maioneza.
  8. La final condimentează cu sare, piper negru și amestecă. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*