SALATĂ CAPRESE CU ARDEI DULCI LA GRĂTAR

Încearcați varianta mea a celei mai populare salate italiene, ușor de pregătit, o salată nu numai gustosă, dar şi una aspectuosă, ce vă va împrospăta meniul. Vă garantez că o să rămâneți marcați de acest gust și de această combinație.

Ingrediente:

  • 3 roșii galbene (bine coapte)
  • 3 roșii roze (bine coapte)
  • 1 ardei dulce roșu
  • 100 gr. – mozzarella biluțe
  • 10-12  – frunze de busuioc proaspăt
  • 1 lingură – oțet balsamic
  • 2-3 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Încinge bine grătarul.
  2. Unge ardeiul cu puțin ulei și asezonează-l cu sare și piper. Pune-l pe grătar și coace-l pe fiecare parte circa 4-5 minute sau până ce coaja primește o culoare închisă (neagră).
  3. Scoate ardeiul de pe grătar, lasă-l să se răcească câteva minute, apoi decojește-l și scoate-i semințele.
  4. Taie roșiile în 4-8 felii (în dependență ce mărime are roșia) și pune-le pe un platou, împrăștie deasupra lor fișiile de ardei, apoi amplasează haotic bucățele de mozzarella. Stropește cu ulei de măsline și oțet balsamic, asezonează cu sare și piper, amestecă salata pentru ca să se întrepătrundă ingredientele. Presară deasupra cu frunze de busuioc. Poftă bună.

Sugestii:

  • În loc de grătar poți folosi și o tigaie grill.
  • Cum să cureți mai ușor ardeiul copt? :
  • Scoate ardeiul copt într-un vas adânc, acoperă-l cu o folie alimentară sau cu un capac și lasă-l să „transpire” pentru 10-15 minute. În acest mod coaja se va curăța mai ușor.

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*