PRUNE UMPLUTE CU NUCI ȘI CREMĂ DE MASCARPONE

Bună ziua tuturor. Astăzi am ceva special pentru voi. Zilele trecute am fost în ospeție la Doamna Tatiana sau cum îi mai spun eu Tanti Tanea. Este o femeie simplă, bună la inimă și careia îi place mult să gătească. Pentru prima dată am fost în ospeție la dumneaei anul trecut și ne-a pus pe masa câteva feluri de bucate. Dar cel mai mult mi s-a întipărit prunele uscate umplute cu nuci, fierte în vin și glazurate cu cremă de mascarpone. Tot anul m-am gândit la această bunătate. Până într-o zi când am sunat-o și i-am propus să gătim această rețetă împreună, mai degrabă să mă învețe cum să o gătesc. Iată că a venit și ziua în care am pregătit aceste prune delicioase împreună cu ea. Tanti Tanea m-a primit foarte călduros și când trebuia să plecăm m-a umplut cu daruri și bunătăți. Nu voi uita niciodată gustul acestor prune. De aceea vă propun de Revelion să pregătiți această rețetă extraordinară, de asemenea o puteți pregăti și în orice altă zi, pur și simplu ca un desert minunat. Sper să vă placă rețeta Doamnei Tatiana și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc poftă bună!

Ingrediente:

  • 500 gr. – prune uscate (fără sâmburi)
  • 150 gr. – miez de nucă

Pentru siropul de vin:

  • 150 gr. – vin alb demidulce
  • 2 linguri de zahăr

Pentru crema de mascarpone:

  • 250 gr. – mascarpone
  • 3 linguri – zahăr
  • ½ pliculeț zahăr vanilat

Pentru decor:

  • Ciocolată neagră (rasă)

Mod de preparare:

  1. Introduce câte o jumătate de miez de nucă (în dependență cât e de mare pruna) în pruna uscată și pune-le deodată într-un ceaun sau o cratiță mică.
  2. Pregătește siropul de vin: Într-un bol mic pune vinul și zahărul. Amestecă cu răbdare până zahărul se va topi. După care toarnă mixtura peste prune.
  3. Pune prunele la foc mare. Când ajung la punctul de fierbere, fă focul încet, pune capacul și lasă să fiarbă circa 20-30 de minute sau până ce siropul va scade și se va îngroșa.
  4. Între timp pregătește crema de mascarpone: Pune într-un bol mascarpone, zahărul și zahărul vanilat. Cu ajutorul unui mixer de mână mixează tot circa 4-5 minute sau până crema va fi pufoasă și zahărul se va topi. Astupă crema cu o folie alimentară și pune-o la frigider.
  5. După ce prunele au fiert, scoate-le pe o farfurie și lasă-le să se răcească complet.
  6. După ce prunele s-au răcit, ungele deasupra cu crema care ai pus-o mai devreme la frigider și decorează cu ciocolată neagră rasă. Pune prunele la frigider pentru cel puțin o oră sau dacă nu aveți răbdare le puteți mânca imediat. Poftă bună.

Sugestii:

  • În caz că nu folosești vin în mâncare, poți să îl înlocuiești cu apă.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

  1. Pingback: 9 REȚETE DULCI DE SĂRBĂTORI – Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*