PITĂ GRECEASCĂ I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit PITĂ GRECEASCĂ. Îmi place foarte mult să explorez bucătăriile internaționale și la moment mă documentez mai mult despre bucătăria grecească. Am fost nu demult împreună cu familia la un restaurant în stil grecesc și mi-a plăcut mult pita cu sos tzatziki (care este un sos tradițional). Atunci am spus că o să pregătesc și eu acasă, nu mi-a fost deloc greu și m-a mirat simplitatea rețetei. Sper să vă placă și vouă rețeta mea de astăzi și să o savurați cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

IMG_6844site

Ingrediente:

  • 320 gr. – făină albă
  • 160 ml. – lapte de vaci (călduță)
  • 80 ml. – apă (călduță)
  • 2 lingurițe – drojdie uscată (circa 4 gr.)
  • 1 linguriță – zahăr
  • 1 linguriță – sare
  • 1 linguriță – oregano uscat sau proaspăt (sau cimbru)
  • 1 lingură – ulei de măsline + pentru uns și prăjit (sau de floarea soarelui)

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 15 minute

Timp de așteptare: 40 minute

Timp total: 60 minute

Cantitatea: 6 pite

 

Mod de preparare:

  1. Într-un borcănaș sau într-o cană cu apă călduță toarnă laptele călduț, după care pune zahărul, drojdia și amestecă totul cu o linguriță. Lasă borcănașul într-o parte pentru câteva minute sau până se activează drojdia.
  2. Într-un bol încăpător toarnă făina, adaugă sarea și oregano uscat. Apoi fă o gaură în interiorul ingredientelor solide și toarnă-le deasupra pe cele lichide, după care adaugă uleiul de măsline.
  3. Mai întâi amestecă cu o linguriță sau cu o furculiță până aluatul începe să se prindă. Apoi frământă cu mâinile circa un minut. Pudrează masa de lucru cu făină și răstoarnă deasupra aluatul, după care frământă-l încă 5 minute. Dacă aluatul se lipește de mâini, atunci pudrează-le cu puțină făină și continuă să frămânți.
  4. Unge un bol curat cu ulei și pune aluatul în el. Acoperă bolul cu un șervet de bucătărie și lasă aluatul să crească circa 40 de minute.
  5. Încinge o tigaie la foc mic spre mediu.
  6. Când aluatul s-a dublat în volum, unge masa de lucru cu ulei și răstoarnă deasupra aluatul. Trebuie să tai din el 6 bucăți egale, după care formează din fiecare câte o bilă.
  7. Ia o bilă și întinde-o într-un cerc de circa 20 de cm.
  8. Toarnă în tigaie o lingură de ulei și pune în ea cercul de aluat.
  9. Prăjește pita aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, sau până se rumește frumos.
  10. Procedează la fel cu bilele de aluat rămase.
  11. Taie pitele în triunghiuri mici și servește-le cu sos tzatziki sau hummus. De asemenea poți să le lași întregi și să pregătește kebab din ele sau le poți mânca în loc de pâine. Poftă bună!

IMG_6813site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*