PANNA COTTA CU COACĂZĂ NEAGRĂ | Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit o rețetă cu care demult vroiam să mă împart și anume PANNA COTTA CU COACĂZĂ NEAGRĂ. Sinceră să fiu, de la început am avut mari bătăi de cap cu această rețetă, niciodată nu am știut câtă gelatină trebuie de folosit, ba chiar mai mult de atât, niciodată nu îmi ieșeau mâncărurile cu gelatină. De data aceasta nu m-am lăsat bătută, așa că până la urmă am scos-o la capăt și pe asta. După câteva încercări eșuate a ieșit PANNA COTTA așa cum trebuie.

PANNA COTTA este un desert italian realizat din smântână dulce și îngroșat cu gelatină. Această cremă poate fi aromatizată cu vanilie, coajă de lămâie, portocală, cafea, rom ș.a. De asemenea ea se servește atât cu fructe proaspete cât și cu diferite sosuri de pomușoare, ciocolată ș.a. În zilele noastre panna cotta poate fi atât dulce cât și sărată. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere, vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

IMG_4379site

IMG_4318site

Ingrediente:

  • 500 ml. – smântână dulce de 10%
  • 200 ml. – smântână dulce de 35 %
  • 100 gr. – zahăr pudră
  • 9 gr. – gelatină
  • 3 linguri – lapte
  • 1 linguriță – vanilie

Gem de coacăză neagră:

  • 250 gr. – coacăză neagră proaspătă (sau înghețată)
  • 100 gr. – zahăr
  • 50 ml. – apă plată
  • Coaja rasă de la ½ de lămâie

Pentru decor:

  • Coacăză neagră
  • Frunze de mentă

Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 15 minute

Timp de aşteptare: 4 ore

Timp total: 4 ore şi 20 minute

Numărul de porţii: 6

Mod de preparare:

  1. Pune într-un bol mic gelatina și laptele și lasă-le deoparte până te ocupi de celelalte ingrediente.
  2. Toarnă într-o cratiță smântâna dulce de 10 % și de 35 %, după care adaugă zahărul pudră și vanilia.
  3. Pune cratița la foc mediu, iar între timp amestecă cu telul. Trebuie să duci compoziția până aproape de punctul de fierbere (fii atent (ă) ca mixtura să nu clocotească), după care ia cratița de pe foc.
  4. În acest timp gelatina a reușit să se umfle, așa că adaug-o în mixtura de smântână fierbinte, amestecă bine cu telul câteva minute până gelatina se va dizolva complet (în caz că ai gelatină care necesită fierbere, poți să o adaugi în ultimele minute atunci când cratița stă pe foc).
  5. Toarnă mixtura în 6 păhărele (eu am folosit pahare de plastic dur, simple de 170 ml.) sau în orice altceva dorești și pune-le la frigider pentru 4 ore.
  6. După ce ai pus paharele la frigider, ocupă-te de gem: Toarnă într-o cratiță toate ingredientele pentru gem și pune-le la foc mediu. Lasă coacăza neagră să fiarbă circa 7-10 minute. După care ia cratița de pe foc.
  7. Toarnă coacăza cu tot sucul lăsat în robotul de bucătărie NUTRIBULLET și anume în cana mică cu mâner de 0,5 l., răsucește bolul cu lama dublă și pune-l în baza cu motor puternic și mixează circa 10 secunde sau până ce coacăza se va mărunți complet.
  8. Ar fi bine să dai coacăza mărunțită prin sită, presând bine până când în sită vor rămâne doar semințele, lasă gemul să se răcească complet.
  9. După ce panna cotta a stat la frigider, scoate păhăruțele și toarnă deasupra câte 2 linguri de gem de coacăză neagră, după care decorează cu câteva bobițe de coacăză și cu frunze de mentă. Poftă bună!

IMG_4324site

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*