MORCOVIORI ÎN ALUAT I Rețetă + Video

Bună ziua dragilor! Astăzi am o rețetă interesantă pentru voi. Schimbați pentru o clipă clasicii crenvurști în aluat și încearcați o rețetă mai sănătoasă de morcovi în aluat. Vă ofer o rețetă relativ nouă ce cu siguranță vă va impresiona plăcut. La plusuri mai pot adăuga că nu este costisitoare și că poate fi cu ușurință preparată. Sper să vă placă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc în continuare să aveți o zi cât mai gustoasă și poftă bună!
img_9782site

Ingrediente:

  • 16 – bucăți de morcov subțiri (de circa 10 cm.)
  • 3 crenguțe cimbru proaspăt sau 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 pachet de circa 800 grame foitaj dezghețat
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 3 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 65 minute

Timp total: 75 minute

Cantitatea: 16

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade C.
  2. Așază în tava de copt morcovii (curățați de coajă), cimbru, cățeii de usturoi puțin zdrobiți, 2 linguri de ulei și asezonează cu sare și piper. Amestecă totul împreună și coace circa 30-35 de minute sau până ce morcovii sunt aproape gata.
  3. Scoate morcovii din cuptor și lasă-i să se răcească complet.
  4. Întinde aluatul pe o planșetă pudrată cu făină și subțiază-l puțin pe lungime. Taie-l în pătrate potrivite cu care să învelești ulterior morcovii. Așază morcovii pe fiecare pătrat de aluat și rulează până când îi acoperi complet.
  5. Unge o tavă de copt plată cu uleiul rămas și aranjează morcoviorii în aluat pe ea. Unge-i cu ou bătut și pune-i la cuptor pentru 25-30 de minute sau până ce aluatul crește și se rumenește frumos.
  6. Scoate morcoviorii în aluat din cuptor și lasă-i să se răcească puțin. Servește-i cu orice sos dorești cum ar fi: ketchup, maioneză, muștar ș.a

.

img_9801site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*