MINI PIZZA DE VINETE

MINI PIZZA DE VINETE

Aceste mini pizza de vinete sunt rapid de preparat și sunt delicioase. Le poți servi atât ca aperitiv cât și ca fel principal.

Ingrediente:

  • 2 vinete (mari)
  • 100 gr. – sos pentru pizza
  • 100 gr. – cașcaval Mozzarella (ras)
  • 50 gr. – Salami (tăiat cubulețe de 0,5 cm)
  • 100 gr. –  roșiii cherry (tăiate în jumătate)
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Busuioc

Mod de preparare:

  1. Taie vinetele rondele.
  2. Prăjește rondelele de vinete pe ambele părți într-o tigaie cu ulei încins. Scoate-le și așează-le pe un platou cu șervețele de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
  3. Încălzește cuptorul la 180 de grade C.
  4. Pe fiecare felie de vânătă pune câte o linguriță (plină) de sos de pizza, apoi așează câte 2,3 jumătăți de roșii, presară cu cașcaval și deasupra poziționează câte 3-4 bucățele de salami. Pune-le la cuptor și coace-le circa 10 minute sau până ce cașcavalul se topește complet.
  5. Scoate mini pizzele de cașcaval din cuptor și presară-le cu busuioc proaspăt. Poftă bună

Sugestii:

  • În loc să prăjești vinetele, poți să le coci la cuptor sau chiar să le gătești la grătar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*