INELE CROCANTE DE CEAPĂ I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit una din cele mai iubite aperitive ale mele (cu toate că încerc să-l pregătesc doar de câteva ori în an) și anume INELE CROCANTE DE CEAPĂ. Eu și Maxim suntem niște iubitori înrăiți de ceapă, mai ales pregătită în așa mod. Aceste inele sunt numai bune în calitate de aperitiv sau de garnitură alături de un burger, de un pește la grătar ș.a. Pentru mulți sunt numai bune alături de o bere rece, privind un meci sau un film cu prietenii. Inelele de ceapă sunt super crocante, dulcii și nu veți putea să vă opriți din ronțăit)). Nu vă rămâne decât să le pregătiți și să ronțăiți cu plăcere. Eu vă doresc în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

 

img_9413site

Ingrediente:

  • 2 cepe medii spre mari (circa 450-500 gr.)
  • 400 – 500 ml. – ulei de floarea soarelui
  • 200 gr. – făină albă + 50 gr.
  • 250 gr. – lapte de vaci
  • 150 gr. – frimituri de pâine
  • 1 ou
  • 1 linguriță – fulgi de ardei dulci
  • 1 linguriță rasă – praf de copt
  • 1 linguriță rasă – sare + încă puțin
  • Piper negru

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 25 minute

Timp de gătire: 35-40 minute

Timp total: 65 minute

Numărul de porţii: 4-6 persoane

Mod de preparare:

  1. Pune într-un bol încăpător făina, praful de copt, o linguriță de sare, fulgii de ardei, laptele, oul și mixează totul împreună până primești o compoziție fără cocolașe.
  2. Taie cepele rondele de circa 0,5 cm și desfă inelele din ceapă.
  3. Pune pe o farfurie firimiturile de pâine și adaugă puțină sare, după care amestecă. Pune pe alt platou circa 50 de grame de făină.
  4. Ia câte un ineluș de ceapă și trece-l prin puțină făină, după care pune-l în compoziția pregătită mai devreme și scurge excesul de aluat, la sfârșit trece-l prin firimiturile de pâine, în așa fel încât să-l astupi pe toată suprafața. Fă același lucru până termini toată ceapa (dacă dorești poți prăji doar inelele de dimensiuni mari și medii, cele mici să le folosești la pregătirea altor bucate).
  5. Toarnă uleiul într-o cratiță sau într-o tigaie, pune vasul la foc și lasă uleiul să se încingă. Bagă în ulei coada de lemn a unei linguri, pentru a ști când uleiul este numai bun pentru prăjit, dacă în împrejurul cozii se formează bubulele, atunci e timpul să prăjești inele.
  6. Pune câte 3-4 sau 5 inele dintr-o dată (în dependență de mărimea vasului) rumenește-le la foc mic spre mediu circa 3-4 minute pe fiecare parte sau până ce obțin o culoare auriu cafenie.
  7. Scoate inelele pe o farfurie acoperită cu șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  8. Servește inelele de ceapă cu ketchup, muștar, alături de un burger, pește la grătar sau cu orice alceva dorești. Poftă bună!

img_9342site

 

img_9392site

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

6 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*