IEPURE ȘI CARTOFI LA CUPTOR

Bună ziua dragilor. Vă propun o rețetă cu iepure și cartofi la cuptor. Este o rețetă extraordinară și delicioasă. Acest iepure mi-a fost adus de la Nordul Moldovei. Mi l-a dăruit un nepot de al tatei. Iepurele a ieșit atât de suculent și moale încât se lua singur de pe oase. Este o mâncare numai bună pentru a fi servită în sânul familiei și nu doar. Vă doresc o zi cât mai frumoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • Un iepure de circa 2 kg.
  • 1 kg. – cartofi (de mărime mici spre medie)
  • 1 morcov (de dimensiune mare)
  • 2 cepe (medii)
  • 3 căței de usturoi
  • 6 roșii (circa 500 gr.)
  • 100 ml. – vin alb de masă
  • 500-600 ml. – bulion de pui sau de legume
  • 2 crenguțe proaspete de rozmarin (sau uscat)
  • 1 crenguță cimbru
  • Sare și piper negru
  • Ulei de floarea soarelui

Dificultate: Medie

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 2 ore și 30 minute

Timp total: 2 ore și 30 minute

Număr de porții: 8

Mod de preparare:

  1. Condimentează iepurele cu sare și piper negru. Încinge o tigaie încăpătoare la foc mare, adaugă ulei și rumenește iepurele pe ambele părți. Scoate iepurele din tigaie și pune-l direct în tava de copt.
  2. Taie ceapa cubulețe și pune-o în tigaia în care ai prăjit mai devreme iepurele. Călește ceapa circa 5 minute adăugând puțină sare și piper negru, după care adaug-o în tava de copt peste iepure.
  3. Taie roșiile și morcovul cubulețe, după care amplasează-le pe toată suprafața tavei.
  4. Curăță cartofii de coajă, spală-i bine, condimentează-i cu sare și piper și pune-i întregi în tavă lângă iepure.
  5. Taie usturoiul rondele subțiri și pune-le de asemenea în tavă împreună cu rozmarinul și cimbrul.
  6. Toarnă bulionul peste iepure și legume, acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu.
  7. Pune tava în cuptorul încălzit la 170 de grade C pentru 2 ore și jumătate.
  8. După ce a trecut 2 ore și jumătate, scoate tava din cuptor, toarnă vinul deasupra, după care mai pune-o la cuptor pentru încă jumătate de oră.

Sugestii:

  • În caz că nu ai supă proaspătă de legume, la 1 litru de apă adaugă un cub concentrat de supă de legume sau de pui.
  • În caz că nu ai roșii proaspete, poți folosi roșii din conservă.
  • În caz că nu ești amator/amatoare de vin, pur și simplu exclude-l.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

3 Comments

  1. Pingback: 9 REȚETE PE CARE SĂ LE PREGĂTEȘTI IARNA – Valerie's Food

  2. Pingback: IDEI DE REȚETE PENTRU MASA DE REVELION - Valerie's Food

  3. Pingback: REȚETE DE PAȘTI I Valerie's Food - Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*