GOGOȘI PUFOASE UMPLUTE CU CIOCOLATĂ I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit GOGOȘI PUFOASE UMPLUTE CU CIOCOLATĂ, în italiană li se spun BOMBOLONI, dar din engleză DONUTS! Demult am vrut să mă împart cu voi cu această rețetă delicioasă. Îmi aduc aminte de primii mei gogoși pregătiți această vară. Nu știam proporțiile exacte și mi-au ieșit muuuulte gogoși, atunci i-am împărțit pe la prieteni și celor dragi. Tot atunci i-am umplut cu cremă de vanilie, însă acum am hotărât să îi fac mai speciali și i-am umplut cu cremă de ciocolată (i se mai spune ganache) sau puteți să îi umpleți cu Nutella. Sper să vă placă această rețetă dragă sufletului meu și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

IMG_7245site

Ingrediente:

  • 1 l. – ulei de floarea soarelui
  • 200 gr. – zahăr

Pentru aluat:

  • 400 gr. – făină + încă puțin pentru pudrat
  • 150 ml. – lapte călduț
  • 50 gr. – unt topit
  • 50 gr.- zahăr
  • 7 gr. – drojdie uscată
  • 2 ouă
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru crema de ciocolată:

  • 150 gr. – ciocolată cu lapte
  • 150 gr. – ciocolată neagră
  • 200 ml. – smântână dulce
  • 30 gr. – unt

Dificultate: Mediu

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 60 minute

Timp de așteptare: 1 oră și 40 minute

Cantitatea: 14 – 16 gogoși

 

Mod de preparare:

  1. În paharul cu lapte călduț, adaugă drojdia, zahărul și amestecă totul cu o linguriță. Lasă paharul într-o parte pentru câteva minute sau până se activează drojdia.
  2. Ia un bol încăpător, pune în el făina, sarea, adaugă mixtura din lapte pregătită mai devreme, untul topit, esența de vanilie și ouăle de găină.
  3. Mai întâi amestecă cu o furculiță până aluatul începe să se prindă. Apoi pudrează masa de lucru cu făină și răstoarnă deasupra aluatul, după care frământă-l circa 3-4 minute. Nu trebuie să frămânți mult aluatul, doarece gogoșii nu vor ieși suficient de puhavi.
  4. Pudrează un bol curat cu făină, pune în el aluatul și mai pudrează-l puțin deasupra. Acoperă bolul cu un șervet de bucătărie și lasă aluatul să crească circa 60 de minute sau până se dublează în volum.
  5. Între timp ocupă-te de crema de ciocolată: Rupe sau taie ciocolata în bucăți.
  6. Apoi toarnă smântâna dulce și untul într-o cratiță mică și pune-o la foc mediu. Las-o să stea până se topește untul și ajunge până la punctul de fierbere.
  7. Pune ciocolata într-un bol, toarnă mixtura deasupra și las-o să stea circa 3 minute. După câteva minute, amestecă cu telul. Acoperă bolul cu o folie alimentară și pune sosul de ciocolată la frigider până devine o cremă groasă.
  8. După ce aluatul s-a dublat în volum, pudrează masa cu făină și răstoarnă-l pe masă. Întinde-l cu ajutorul făcălețului încât să aibă o grosime de circa 0,5 cm.
  9. Ia o formă rotundă sau un pahar de circa 8-9 cm și decupează gogoșii. Trebuie să îți iasă circa 14-16 gogoși din tot aluatul.
  10. Pune gogoșii pe o tavă pudrată cu făină, acoperă-i cu un prosop și lasă-i să se dubleze în volum pentru circa 40 de minute.
  11. Între timp toarnă uleiul într-un ceaun, pune-l la foc mic și lasă-l să se încingă. Verifică dacă uleiul este încins: Ia o lingură de lemn și bagă coada în ulei, dacă vezi că se formează bule împrejurul cozii atunci uleiul este gata pentru gătit.
  12. Pune câte 3-4 gogoși dintr-o dată și rumenește-i circa 3-4 minute pe fiecare parte.
  13. Scoate gogoșii pe o farfurie acoperită cu șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  14. Toarnă zahăr pe o farfurie plată, apoi ia câte o gogoașă și tăvălește-o prin zahăr. Căldura gogoașei va ajuta ca zahărul să se lipească de ea.
  15. După ce ai gătit și ai tăvălit prin zahăr toate gogoașele, transferă crema de ciocolată într-un șpriț sau într-un sac de patiserie.
  16. Ia câte o gogoașă, scobește-o cu un bețișor de lemn (făcându-i loc pentru cremă, dar nu o străpunge și pe partea cealaltă), apoi umple-o cu crema de ciocolată.
  17. Servește gogoașele atât calde cât și reci. Poftă bună!

IMG_7236site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*