FURSECURI UMPLUTE CU GEM DE CLEMENTINE I Rețete + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit FURSECURI CU GEM DE CLEMENTINE, care au devenit preferații mei. Se pregătesc foarte ușor și puteți pune orice tip de gem sau marmeladă vă place. Este o rețetă specială pentru sărbătorile de iarnă, în cazul când folosim gem de clementine. Dar în general puteți să le pregătiți în orice perioadă a anului. Sper să vă placă aceste fursecuri și să le pregătiți cu plăcere. Să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

img_5498site

Ingrediente:

  • 200 gr. – unt
  • 320 gr. – făină
  • 140 gr. – zahăr
  • 1 albuș de ou
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 50-70 gr. – gem de clementine (Sau orice alt gem)

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20 minute

Timp de așteptare: 30 minute

Timp total: 1 oră

Cantitatea: 18 – 20 fursecuri

 

img_5501site

Mod de preparare:

  1. Pune într-un bol untul și zahărul, după care mixează bine până primești o pastă pufoasă.
  2. Toarnă deasupra albușul de ou, esența de vanilie și mai mixează puțin.
  3. Adaugă 1/3 din făină și continuă să mixezi. Când aluatul devine mai dens și mai greu de lucrat cu mixerul, atunci toarnă deasupra toată făină și frâmântă aluatul cu ajutorul mâinilor. Când aluatul s-a prins, formează o bilă și rupe-o în două. Întinde fiecare bucată de aluat într-o formă de cârnaț de circa 20 de cm., după care învelește-le în folie alimentară. Pune-le pe ambele la congelator pentru jumate de oră sau la frigider pentru 2 ore.
  4. Ia bucățile de aluat din congelator, scoate-le folia alimentară și taie circa 8-10 felii (de circa 35-40 de gr.) din fiecare bucată.
  5. Formează din fiecare felie câte o bilă.
  6. Pune bilele pe o tavă de copt și cu ajutorul degetului mare sau cu ajutorul unei lingurițe fă-le câte o gaură în mijloc. După care fiecare gaură umple-o cu câte jumătate de linguriță de gem.
  7. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade C pentru 20 de minute sau până când s-au rumenit puțin deasupra (este important ca bicuiții să nu prindă o culoare închisă la coacere).
  8. Scoate fursecurile din cuptor, lasă-le să se răcească un pic după care pudrează-le cu zahăr pudră și serveștele cu plăcere. Poftă bună!

img_5467site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

4 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*