FRIPTURĂ DE PORC ÎN CEAUN

FRIPTURĂ DE PORC ÎN CEAUN

Bună dimineața dragilor. Astăzi am pregătit friptură de porc în ceaun (preferata mea). Această fripturică merge excelent cu o bucată de mămăligă, brânză de oaie și mujdei. Eu vă doresc un început de săptămână cât mai frumos și poftă bună.

Ingrediente:

  • 1 kg. – ceafă de porc
  • 2 cepe (mari)
  • 7-10 căței de usturoi
  • 3 frunze de dafin
  • 100 ml. – vin roșu sec
  • ½ pahar – apă plată
  • 2 linguri – ulei de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Taie carnea cubulețe de circa 3 cm.
  2. Pune un ceaun la foc mare cu 2 linguri de ulei. Adaugă carnea și rumenește-o 3-4 minute. Toarnă deasupra vinul și lasă-l să fiarbă până se va evapora alcoolul.
  3. Curăță cepele de coajă, taie-le în jumătate apoi taie-le felii subțiri.
  4. Pune ceapa peste carne împreună cu apa, condimentează cu sare și piper , amestecă tot și pune capacul pentru 5-7 minute.
  5. După 5-7 minute scoate capacul și adaugă usturoiul tăiat mărunt și frunzele de dafin. Pune capacul, fă focul încet și lasă să fiarbă friptura circa 30-40 de minute (amestecând din când în când).
  6. Stinge focul și servește friptura cu mămăliguță sau cu orice altceva dorești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*