Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit CREVEȚI ÎN PERGAMENT CU ROȘII ȘI USTUROI ÎN VIN ALB. Este o rețetă foarte ușor de preparat și o puteți servi alături de orice garnitură doriți sau chiar cu o bucată de pâine proaspătă. Sosul lăsat de creveți și de celelalte ingrediente este extraordinar de fin și delicios. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere!
Ingrediente:
- 800 gr.- creveți decorticați (de dimensiuni medii)
- 300 gr. – roșii (de dimensiuni mici și tăiate felii)
- 4 căței de usturoi (mărunțiți)
- 1 mână – pătrunjel tocat
- Coaja de la o lămâie
- 50 ml. – vin alb sec
- 60 gr. – unt
- 3 linguri – ulei de măsline
Mod de preparare:
- Pune într-un bol creveții decorticați. Adaugă deasupra roșiile tăiate felii, pătrunjelul tocat mărunt și usturoiul mărunțit. Răzuiește coaja de la o lămâie, condimentează cu sare și piper negru, apoi toarnă vinul alb, uleiul de măsline și amestecă totul împreună.
- După care ia o bucată de hârtie pergament pentru copt cu dimensiunile de circa 40 cm. pe 30 cm. și împarte pe porții creveții. Pune deasupra fiecărei porții câte o bucată de unt, închide pachetul și sigilează toate părțile, răsucindu-le marginile.
- Aranjează pachețelele pe o tavă de copt și pune-le la cuptorul preîncălzit la 230 grade C pentru 13-15 minute.
- Deschide pachețelele cu grijă și servește creveții alături de o felie de lămâie și cu orice garnitură dorești. Poftă bună!