CREMĂ DE VANILIE/CREMĂ DE PATISERIE I Rețetă + Video

Bună ziua dragi prieteni. Astăzi vă prezint rețeta mea de Cremă de vanilie sau cum i se mai spune Cremă de bază de patiserie. Această cremă are la bază lapte, gălbenuș de ou, îndulcitor (cum ar fi zahăr sau sirop), vanilie și făină (amidon de porumb sau gelatină). Crema de vanilie o puteți întrebuința în eclere, profiteroli, la tarte, creme brulee ș.a. Sper să vă fie de folos rețeta mea de Cremă de vanilie și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc în continuare să aveți o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

img_9886site

Ingrediente:

  • 500 ml. – lapte
  • 150 gr. – zahăr
  • 50 gr. – făină
  • 4 gălbenușuri
  • 1 păstaie de vanilie

Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 15 minute

Timp de așteptare: 3-4 ore

Timp total: 4 ore și 20 minute

Cantitatea: 600 ml.

Mod de preparare:

  1. Despică păstaia de vanilie în două pe lungime cu ajutorul unui cuțit cu vârful bine ascuțit. Bobițele se află în interiorul păstaiei, așa că treci cu lama cuțitului și adună-le pe toate.
  2. Toarnă laptele într-o cratiță și pune în el păstaia împreună cu bobițele ei. Pune cratița la foc mic.
  3. Între timp pune gălbenușurile într-un bol încăpător, toarnă peste ele zahărul și bate bine până devin lucioase și spumoase, apoi adaugă făina și încorporeaz-o cu celelalte ingrediente.
  4. Fii atent(ă), laptele nu trebuie să clocotească, trebuie să duci laptele doar până la punctul de fierbere. Scoate păstaia de vanilie, apoi ia compoziția de pe foc și toarnă 1/3 din cantitate peste crema de ouă. Mixează rapid în compoziție (ca să nu reușească să se gătească ouăle), după ce laptele cu crema de ouă s-a încorporat, toarnă această compoziție înapoi în cratiță (peste 2/3 de lapte rămase) și mixează.
  5. Întoarce crema la foc mic continuând să amesteci cu telul, când crema începe să se îngroașe mai amestec-o la foc încă circa 2 minute.
  6. După câteva minute, toarnă crema într-un bol și acoper-o cu folie alimentară pentru a evita formarea unei pelicule/cruste deasupra. Lasă crema să se răcească la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.
  7. Când dorești să folosești crema în copturi sau în tarte, o poți mixa cu mixerul pentru a o face mai pufoasă și mai cremoasă.

img_9863site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

  1. Pingback: ECLERE CU CREMĂ DE VANILIE I Rețetă + Video – Valerie's Food

  2. Pingback: ECLERE CU CREMĂ DE VANILIE I Rețetă + Video - Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*