COLȚUNAȘI DE POST CU CARTOFI I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit COLȚUNAȘI DE POST CU CARTOFI. Tata a ținut post câteva săptămâni și în acest timp am experimentat și am pregătit mai multe rețete de post (sau vegane). Până la urmă îmi era poftă de colțunași și iată că am pregătit acești colțunași cu cartofi și s-au mâncat în primul rând ei deoarece ne-au plăcut la toți. Până la urmă nu am avut răbdare să mă împart și cu voi cu această rețetă. De asemenea o puteți pregăti oricând  nu doar în timpul postului. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 400 gr. – făină albă
  • 200 gr. – apă plată
  • 1 linguriță – sare
  • 1 lingură – ulei de măsline

Pentru umplutură:

  • 400 gr. – cartofi
  • Sare și piper negru

Pentru servit:

  • 2 cepe
  • Sare și piper negru
  • 3 linguri – ulei

Dificultate: Mică spre Medie

Timp de pregătire: 40 minute

Timp de gătire: 20 minute

Timp de așteptare: 30 minute

Numărul de porții: 4-6

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate, pune cartofii curățați și tăiați cubulețe într-o cratiță plină cu apă, adaugă o linguriță de sare și dă focul tare. Fierbe cartofii 15-20 de minute sau până sunt gata. După care scurge-i de apă și începe să-i strivești cu un pasator manual pentru cartofi. Condimentează piureul cu sare și piper negru și lasă-l să se răcească complet.
  2. Între timp toarnă făina într-un bol, fă o adâncitură mare în mijloc și toarnă apa, uleiul de măsline, adaugă o linguriță de sare și începe să amesteci cu o furculiță. Când aluatul începe să se lege, răstoană-l pe masă și frământă-l 6-7 minute. După care taie-l în 2 bucăți egale și formează din fiecare câte o bilă. Pune bilele de aluat într-un bol, acoperă-le cu folie alimentară și pune-le la frigider pentru 30 de minute.
  3. Scoate o bilă de aluat de la frigider și întinde-o într-o foaie de circa 2 mm. grosime. Cu ajutorul unui cuțit taie pătrate din aluat de 5 cm.
  4. Pune câte jumătate de linguriță de piure de cartofi în mijlocul fiecărui pătrățel. Lipește cu degetele două colțuri opuse în așa fel încât să primești un triunghi. De asemenea presează și de-a lungul marginilor pentru a le lipi bine și pentru ca să nu se deschidă colțunașii în timpul fierberii.
  5. Presară făină din ambundență pe locul unde vei pune colțunașii gata făcuți, pentru ca aceștia să nu se lipească.
  6. După ce ai făcut toți colțunașii, pune un castron mare cu apă și sare la fiert.
  7. Când apa începe să fiarbă, pune în ea circa 1/3 din cantitatea de colțunași făcuți. Nu trebuie să îi pui pe toți deodată pentru ca să nu îi răsfierbi, mai bine gătește-i în 2-3 ture. Amestecă-i atent cu o lingură pentru ca să nu se lipească unul de celălalt. Lasă-i la fiert circa 3-4 minute sau până ce toți colțunașii se vor ridica la suprafață.
  8. Între timp, rumenește 2 cepe tăiate după preferință pe o tigaie cu ulei încins.
  9. Când colțunașii sunt gata, scurge-i de apă și servește-i cu ceapă caramelizată. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

  1. Pingback: 9 REȚETE DE POST – Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*