BURGER DE VITĂ CU CEAPĂ CARAMELIZATĂ ȘI RUCOLA

Ești gata de un burger mega-gustos?! Nu îți ia mult timp să-l pregătești, dar totodată oferi și o culoare aparte cinei tale împreună cu familia sau prietenii. Acest burger poate fi servit cu niște cartofi sau morcovi copți, salată sau orice altceva dorești. Este atât de suculent încât la o simplă vedere îți lasă gura apă. Neapărat trebuie să-l încerci.

Ingrediente:

  • 500 gr. – carne tocată de vită
  • 4 chifle cu susan
  • 4 felii de cașcaval
  • 2 cepe (medii)
  • ½ legătură – rucola
  • 2 linguri – maioneză
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură – oțet balsamic
  • 1 lingură – suc de lămâie
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Încinge bine grătarul.
  2. Curăță cepele de coajă, taie-le în jumătate apoi taie-le felii subțiri. Încinge tigaia, pune 2 linguri de ulei și las-o la foc mediu. Adaugă cepele și amestecă până se acoperă toate bucățile de ulei. Împrăștie feliile de ceapă pe toată tigaia și lasă-le să se prăjească, amestecând din când în când. După 5 minute, presară cu sare, piper și oțet balsamic. Lasă la foc circa 10 minute amestecând din când în când până ce ceapa se caramelizează.
  3. Spală bine rucola sub jet de apă rece, zvânt-o și taie-o mășcat. Stropește-o cu suc de lămâie și puțin ulei.
  4. Pune maioneza într-o farfurie mică și rade deasupra usturoiul prin răzătoare mică.
  5. Pune într-un castron carnea tocată, adaugă sare și piper după gust, amestecă cu mâinile circa 30-40 de secunde. Împarte carnea tocată în 4 și modelează chiftelele. Fiecare chiftea ar trebui să fie de dimensiunea chiflei în care urmează să fie plasată și să aibă 1-1,5 cm. grosime. Apasă cu degetul mare de la mână în mijlocul chiftelei pâna se formează o adâncitură. Procedând astfel, eviți îngroșarea lor în timpul gătirii.
  6. Unge grătarul cu o jumătate de ceapă înmuiată în ulei.
  7. Aranjează pe grătar chiftelele de vită, timpul de gătire poate varia între 4-5 minute pe fiecare parte în dependență de cât de bine vrei să fie pregătită carnea. După ce ai întors carnea pe partea opusă, așează deasupra câte o felie de cașcaval, acoperă-le cu o folie de aluminiu și lasă-le să stea circa 2 minute (până se topește bine cașcavalul).
  8. Între timp taie chiflele în 2 și pune-le pe grătar lângă chiftele, pentru a se rumeni puțin.
  9. Scoate chiflele și chiftelele pe farfurii aparte.
  10. Începe să asamblezi burgerul: Unge partea de jos a chiflei cu ¼ din maioneza cu usturoi, deasupra așează chifteaua de carne cu cașcaval, adaugă ¼ de ceapă caramelizată, rucola și acoperă cu cealaltă felie de chiflă. Poftă bună.

Sugestii:

  • În loc de grătar poți folosi atât o tigaie grill, cât și una obișnuită.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*