BUDINCĂ DE CHIA CU PIURE DE MANGO I Rețetă + Video

Bună ziua dragi cititori! Astăzi am pregătit BUDINCĂ DE CHIA CU PIURE DE MANGO, un mic dejun delicios, bogat în vitamine și minerale. Pare a fi greu de crezut, însă acest mic dejun vă va ține sătui pe o perioadă îndelungată de timp, deoarece semințele de chia ajută la potolirea poftelor și a foamei. De asemenea datorită acestei rețete veți primi o sursă naturală de energie, proteine și stimularea sistemul imunitar. Cine locuiește în Moldova, știe că aici este greu de găsit un mango bine copt și dulce. Eu am cumpărat mango cu 5 zile înainte de a realiza această rețetă, l-am ținut 4 zile așa simplu pe masă, după care în ultima zi l-am pus într-o sacoșă împreună cu câteva banane. Credeți-mă că și-a făcut efectul și fructul meu era suculent, dulce și moale. Pentru a vă da seama că mango este gata pentru a fi pregătit, apăsați-l puțin cu degetele și veți vedea că este un pic moale, iar uneori rămân gropițe mici. Sper să pregătiți această rețetă, pentru că este extraordinar de sănătoasă și o puteți combina cu orice fructe doriți. Mie nu îmi rămâne decât să vă urez o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!

img_1972site

Ingrediente:

Pentru budincă de chia:

  • 50 gr. – semințe chia
  • 400 ml. – lapte de cocos (de migdale, de vacă sau de oricare dorești)
  • 1 lingură – miere

Pentru piure de mango:

  • 1 mango (de circa 650 gr.)
  • 1 banană (de circa 150 gr.)
  • 100 ml. – apă
  • 1 linguriță – miere

Pentru servit:

  • Musli (opțional)
  • Banane uscate (opțional)
  • Cocos mărunțit (opțional)

 

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 0 minute

Timp de așteptare: o noapte

Timp total: 10 minute

Număr de porții: 3-4

Mod de preparare:

  1. Pune semințele de chia într-un borcan, toarnă peste ele laptele împreună cu mierea. Amestecă tot cu ajutorul unei linguri până mierea se va dizolva. Acoperă borcanul cu un capac și pune-l la frigider peste noapte (în acest fel semințele se vor umfla și se vor înmuia, iar laptele va primi o consistență mai densă).
  2. Cu câteva minute înainte să servești budincă de chia, pregătește piureul de mango: Curăță mango și taie-l în cubulețe. Rupe o banană în bolul unui blender, pune mango (păstrează câteva cubulețe pentru decor), toarnă apă plată și adaugă o linguriță de miere în caz că fructele nu sunt suficient de dulci. Mixează bine totul până primești un piure dens și fin.
  3. Ia un pahar potrivit și pune circa 3 linguri de budincă de chia, acoperă cu 3-4 linguri de piure de mango și decorează cu musli, cubulețe de mango, banane uscate, felii de cocos sau cu orice altceva dorești.
  4. Servește budinca imediat. Poftă bună!

LAPTE DE COCOS I Rețeta – Valerie’s Food
img_7513-site
LAPTE DE MIGDALE I Rețetă – Valerie’s Food

 

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

6 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*