BISCUIȚI BRITANICI CU ZMEURĂ (SCONES) | Rețetă + Video

Bună ziua dragilor, astăzi am pregătit BISCUIȚI BRITANICI CU ZMEURĂ (SCONES). Acești biscuiți sunt tradiționali în Marea Britanie și sunt considerați ca mini-pânici, chifle sau chiar biscuiți. Se servesc la micul dejun cu unt și gem sau fructe proaspete. Acești biscuiți se gătesc atât cu pomușoare cât și fără nimic, atât în formă rotundă cât și în formă triunghiulară. Vă recomand să pregătiți acești biscuiți extraordinari și credeți-mă că se pregătesc destul de rapid. Sper să vă placă și să îi preparați cu plăcere. Vă doresc în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 100 gr. – zmeură proaspătă
  • 500 gr. – făină albă
  • 150 gr. – unt (rece)
  • 100 ml. – lapte
  • 100 gr. – zahăr
  • 2 ouă de găină
  • 1 pliculeț – zahăr vanilat (sau o linguriță esență de vanilie)
  • 1 linguriță – praf de copt
  • 1 gălbenuș de ou + 1 lingură lapte

Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 25-30 minute

Timp total: 45 minute

Cantitatea: 15-17 biscuiți

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade C.
  2. Încearcă să lucrezi rapid pentru ca untul să nu reușească să se topească: Pune făina și untul într-un bol încăpător. Fărâmiţează cu ajutorul mâinilor untul şi amestecă-l cu faina până când vei obține firimituri mici. După care, adaugă zahărul vanilat, praful de copt,  zahărul și mai amestecă puțin cu mâinile.
  1. Paralel toarnă într-un vas laptele, adaugă ouăle și mixează până se încorporează tot.
  2. Fă o adâncitură în amestecul de făină și unt, apoi toarnă laptele bătut cu ouă în amestec. Începe să încorporezi totul cu o furculiță, după care adaugă zmeura. Mai frământă un pic până zmeura se încorporează.
  3. Pudrează masa de lucru cu făină și răstoarnă aluatul, după care mai pudrează puțin cu făină deasupra. Formează cu mâinile o formă rotundă cu grosimea de circa 1 cm., după care decupează cu ajutorul unei forme rotunde cu diametrul de 5 cm. aproximativ 15-17 biscuiți.
  4. Tapetează o tavă de copt cu folie de copt. Pune biscuiții pe tavă.
  5. Mixează gălbenușul și laptele după care unge biscuiții deasupra cu amestecul primit.
  6. Pune tava la cuptor și lasă biscuiții să se coacă 25-30 de minute sau până obții o culoare auriu-cafenie.
  7. Servește biscuiții reci, taie-i în jumătate și unge-i cu unt și cu gem. Servește-i cu plăcere.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*