BATONAȘE ENERGIZANTE CU FULGI DE OVĂZ I Rețetă + Video

Bună ziua dragi cititori. Uite că a început școala, universitatea, mulți au revenit din vacanță și au ieșit la lucru, așa că vă propun să pregătiți BATONAȘELE mele ENERGIZANTE CU FULGI DE OVĂZ, SEMINȚE, NUCI ȘI FRUCTE USCATE. Acestea sunt perfecte pentru o dimineață sănătoasă și te mențin câteva ore bune. Batonașele nu conțin nici un pic de zahăr și sunt făcute doar din produse naturale, benefice pentru organismul nostru. Puteți atât schimba, cât și adăuga, scoate nucile, semințele sau fructele uscate. Ele oferă energie, vitamine, proteine și ne alungă starea de foame. De asemenea le puteți împacheta copiilor la școală, totodată puteți lua o gustare la universitate, serviciu sau în orice alt loc doriți. Pentru mine sunt perfecte, sper să vă placă și vă asigur că nu ia mult timp să le preparați. Mie nu îmi rămâne decât să vă urez o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

IMG_7262site

Ingrediente:

  • 2 pahare – fulgi de ovăz (250 gr.)
  • 1 pahar – curmale uscate (200 gr.)
  • ½  pahar – miere de albine (200 gr.)
  • ½ pahar – cireșe uscate făr(100 gr.)
  • ½  pahar – migdale (100 gr.)
  • ¼ pahar – semițe de dovleac (50 gr.)
  • ¼ pahar – semințe de floare soarelui (50 gr.)

 

Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 15 minute

Timp de așteptare: 25 minute

Timp total: 50 minute

Cantitatea: 8 batonașe
IMG_7260site

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 150 grade C.
  2. Taie migdalele mășcat sau mărunt (după preferință).
  3. Toarnă fulgii de ovăz pe o tavă de copt împreună cu semințele de dovleac, de floarea soarelui și cu migdalele mărunțite. Amestecă-le puțin și pune tava la cuptor pentru 10 – 15 minute, amestecând cu o lingură din când în când. Trebuie să tragi mare atenție să nu se ardă.
  4. Scoate tava din cuptor și lasă să se răcească mix-ul de ovăz, semințe și migdale, cât te ocupi de ceilalți pași.
  5. Scoate sâmburii din curmale.
  6. Pune curmalele într-un blender și mixează bine până primești o pastă densă.
  7. Toarnă amestecul de ovăz, semințe și migdale într-un bol, pune deasupra pasta de curmale și mierea. Încorporează ingredientele bine cu ajutorul mâinilor, după care adaugă cireșele uscate și mai amestecă puțin.
  8. Toarnă compoziția într-o tavă de 20X20 tapetată cu foaie de copt, în așa fel încât hârtia să iasă pe margini (pentru a-ți fi mai ușor să scoți compoziția din formă). Presează bine cu ajutorul unei spatule puțin umezite peste mix-ul de fulgi. Pentru ca batonașele să arate mai bine, presară deasupra mai puțin de o mână de migdale mărunțite, semințe de floarea soarelui și semințe de dovleac. Presează-le puțin cu ajutorul mâinilor și pune tava la congelator pentru 25 de minute, sau la frigider pentru 3 ore sau pentru toată noaptea.
  9. Scoate mix-ul presat din formă și taie-l în 8 bucăți sau cum dorești. Păstrează batonașele la frigider și v-or fi valabile circa 5-6 zile. Poftă bună!

IMG_7303site

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

7 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*